Lediga dagar och inget att göra? Baka en supersmarrig cheesecake! Drickchokladen med mintsmak hittar du hos oss på Ånge Blommor!
Moas mintcheesecake
Botten: 12 digestivekex, 50 g smält smör.
Kör kex och smör i mixern. Tryck ut i form med löstagbar kant (bakplåtspapper i botten).
Grädda i 10 min, 175°. Låt kallna.
Kör kex och smör i mixern. Tryck ut i form med löstagbar kant (bakplåtspapper i botten).
Grädda i 10 min, 175°. Låt kallna.
Koka upp 0,5 dl grädde. Låt 1 dl Drickchoklad (mint) smälta i den.
Vispa ihop 0,5 dl socker, 400 g Philadelphiaost original, 0,5 dl Kesella (vanilj), 5 msk vaniljsocker och 3 ägg (ett ägg i taget).
Blanda ner den avsvalnade chokladgrädden.
Blanda därefter 1 dl Drickchoklad (mint) med 1 burk kondenserad mjölk och vänd slarvigt ner i övriga blandningen. Bred fyllningen på kakbottnen.
Grädda ca 75 min, 170°. Svalna. Garnera med färska bär och choklad.
Vispa ihop 0,5 dl socker, 400 g Philadelphiaost original, 0,5 dl Kesella (vanilj), 5 msk vaniljsocker och 3 ägg (ett ägg i taget).
Blanda ner den avsvalnade chokladgrädden.
Blanda därefter 1 dl Drickchoklad (mint) med 1 burk kondenserad mjölk och vänd slarvigt ner i övriga blandningen. Bred fyllningen på kakbottnen.
Grädda ca 75 min, 170°. Svalna. Garnera med färska bär och choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar